Home Villkor & Info Webbutik

Villkor & Info Webbutik

I SKOG OCH MARKS INTEGRITETSPOLICY

Jag är noggrann och seriös när det kommer till all hantering av personuppgifter. Jag är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som hanteras och lagras hos mig och mina samarbetspartners. Min målsättning är att du ska känna dig säker på att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. Jag tar ansvar för att personuppgifter som behandlas av mig endast används för avsedda ändamål och skyddas mot obehörig åtkomst. All behandling av personuppgifter inom I skog och mark sker i enlighet med EU:s General Data Protection Regulation (GDPR) som gäller fr.o.m. den 25/5-2018.

Denna policy förklarar när och varför jag samlar in och sparar personuppgifter, hur jag använder dom, hur jag säkert förvarar dem och hur länge jag sparar dina uppgifter. Denna Integritetspolicy är tillämplig när du köper varor av mig, samt vid marknadsföring och kundkontakter i syfte att informera och upprätthålla en affärsförbindelse med dig som kund.

 

INSAMLING AV PERSONUPPGIFTER

När du besöker min webbplats, gör ett köp, deltar i en tävling, interagerar med mig på sociala media och andra förekommande kanaler så samlar jag in personuppgifter genom fullgörande av avtal och/eller samtycke. De insamlade personuppgifterna består av namn, adress, postadress, personnummer, e-postadress, telefonnummer, identifikationsuppgifter samt information om din köp- och transaktionshistorik. Dessutom kan jag komma att samla in teknisk data om de enheter du använder för att få tillgång till mina digitala kanaler, däribland IP-adress och typ av webbläsare.

När du betalar med betal- eller kreditkort skickas du alltid vidare till mina samarbetsparters. Klarna vid butiksköp. Kortuppgifter skickas krypterade på ett säkert sätt, jag lagrar aldrig några kortuppgifter.

 

ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

De personuppgifter jag samlar in från dig används för att:

  • Göra din upplevelse hos mig personlig och tillgodose dina personliga behov.
  • Tillhandahålla anpassad information.
  • Förbättra min webb.
  • Förbättra min kundservice för att tillgodose ditt behov av hjälp.
  • Kontakta dig via e-post.
  • Administrera en tävling, ge dig erbjudanden eller genomföra en kundundersökning.
  • Leverera varor till rätt adress.
  • Fakturera och följa upp betalningar.

Jag är personuppgiftsansvariga och hanterar dina uppgifter enligt GDPR. Det innebär bland annat att jag ser till att:

  • Ha ett tydligt syfte.
  • Ha en rättslig grund.
  • Skydda uppgifterna.

Personuppgifterna kommer att behandlas av mig endast så länge behov finns för att uppfylla ändamålen med behandlingen eller för att fullgöra I Skog Och Marks rättsliga skyldigheter.

 

SÄKERHET

Jag är den enda som äger personuppgifterna som samlas in på min webbplats och när du på annat sätt lämnar dina personliga uppgifter till mig. Din personliga identifierbara information kommer aldrig att säljas, bytas, överföras eller delas vidare till något annat företag eller person i något syfte utan ditt samtycke. Detta görs enbart då det så krävs för att jag skall kunna leverera dina varor, genomföra en betalning eller uppfylla en begäran från dig.

Jag säljer eller överför inte personlig identifierbar information till utomstående parter. Detta görs enbart till betrodd tredjepart som hjälper mig att driva mitt företag, webbplats och betalningar och då med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell och säker. Bolag som hanterar personuppgifter för I skog och marks räkning undertecknar alltid avtal med mig för att säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter även hos mina samarbetspartners.

 

INFORMATIONSSKYDD

Jag värnar om en hög säkerhet för dina personuppgifter och vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter, ifrån obehörig åtkomst, ändring, spridning eller förstörelse. Endast medarbetare som skall utföra ett specifik arbete s.s. fakturering och kundservice får tillgång till personligt identifierbar information. De servrar som lagrar personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

 

DIGITALA KOMMUNIKATIONSKANALER

Jag använder dina personuppgifter digitalt för att kunna skicka dig information angående din order enligt fullgörande av avtal.

 

RÄTT TILL INFORMATION OCH RÄTT ATT INGE KLAGOMÅL

Under förutsättning att du inte har en pågående order eller oreglerad faktura har du rätt att, i enlighet med vad som anges i GDPR, när som helst begära att få tillgång till de personuppgifter som behandlas om dig, att få felaktiga personuppgifter rättade samt att jag skall sluta behandla och radera dina personuppgifter, att behandlingen av dina personuppgifter begränsas, att utöva din rätt till dataportabilitet samt att invända mot behandlingen av personuppgifterna. Kontakta i förekommande fall mig.

Du har även rätt att när som helst inge klagomål till tillämplig tillsynsmyndighet om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med tillämplig personuppgiftslagstiftning.

 

ÄNDRINGAR AV DENNA INTEGRITETSPOLICY

Jagr kan komma att göra ändringar i denna policy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid tillgänglig på min webb.

 

LEVERANS

Direkt efter att du slutfört din order så får du en orderbekräftelse till din angivna e-postadress. Om du inte får detta ber jag dig att först kolla din skräppost. Om du inte finner den där så kontakta mig på mail@iskogochmark.se så hjälper jag till.

Alla varor skickas som brev eller paket med Posten inom 3-14 arbetsdagar. Den person som beställningen står på behöver kunna visa upp legitimation vid uthämtning av paket hos Posten. Det är viktigt för mig att ALLA beställningar kommer fram säkert och i fint skick till dig. Gör den inte det ber jag att du hör av dig.

Fraktkostnaden är 45 kr oavsett vad du köper i min shop.

Leverans till annan adress (mottagare)

Vill du att din beställning ska levereras till annan adress inom Sverige? I detta fall så genomför du din beställning som vanligt. När detta är genomfört så får du en orderbekräftelse via mejl. Svara på orderbekräftelsen och ange den adress dit du önskar skicka varan. Observera att du även behöver ange ett mobilnummer till den som ska mottaga leveransen med anledning av eventuell SMS-avisering.
Ange även om du önskar få med en hälsning så lägger jag med det i leveransen utan extra kostnad.

 

OBS! Om paketet eller brevet ser vikt, trasigt, eller på något sätt ovarsamt hanterat ut så måste det anmälas direkt när det hämtas ut. Om det visar sig att varan har blivit skadad i frakten måste det anmälas för att Posten ska ta ansvar för det. Om det anmäls och godkänns så ersätter Posten varan och du kan få en ny skickad till dig från min webbutik.

 

ÅNGERRÄTT

Jag vill att du som kund ska känna dig trygg och nöjd med ditt köp och tillämpar därför Distansavtalslagen vilket innebär att du som kund (privatperson) har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du tagit emot varan. Du har alltså full returrätt om varan inte motsvarar dina förväntningar. Varan ska vid retur vara oskadad och oanvänd. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du mig via mail@iskogochmark.se. Efter bekräftelse från mig skickar du tillbaka varan och talar om hur jag ska återbetala pengarna för varan. Med hänvisning till Distansavtalslagen har kund ej rätt att begära återbetalning av kostnader för frakt.

OBS! Ingen ångerrätt vid köp av Posters som på begäran av kund fått en personlig hälsning skriven på fram eller baksidan.

 

EJ UTHÄMTAD FÖRSÄNDELSE

Om du inte hämtar ut din försändelse från i skog och marks webbutik och paketet sänds i retur av Posten förbehåller jag mig rätten att debitera dig 350 kronor för att täcka frakt, returfrakt och administrativa kostnader. Jag skickar då ut en faktura till dig som ska betalas inom 10 dagar.

 

REKLAMATION

Om du upptäcker fel på varan, gör en reklamation till mig direkt via mail@iskogochmark.se
Om brevet/paketet är skadat vid leveransen ska du genast göra en reklamation till ditt utlämningsställe, samt meddela mig.